Is een afsplitsing nabij?

Velen zullen nu gelijk denken aan Finland, een land waar vele inwoners deze week aangaven voor afsplitsen te zijn van de Europese Monetaire Unie. Men wil het liefst weer de eigen munt terug.
Ik moet u teleurstellen, maar hier gaat dit stukje niet over.

Deze week stond geheel in het teken van de kraker tussen het Beugelteam en mededegradatiekandidaat Zwolle. Maandag verschenen in de Beugelapp al de eerste berichten dat er vrijdag met ruime cijfers gewonnen diende te worden. Niet voor niets had aanvoerder Jan het sterkste team opgesteld zei hij. De druk bleef de hele week hoog. Carl moest volgens Jan echt spelen ook al had hij al vanaf zes uur ’s ochtends de supermarkt van Hattem vertegenwoordigd t/m negen uur ’s avonds. Dan maar starten om 21:30. Chris werd achter de zaagmachines weggehaald en Erik werd ingevlogen vanuit Nieuwleusen, Overijssel. Jan wilde geen enkel risico lopen en wie zijn wij om hem niet te gehoorzamen.

Nog zonder Carl begonnen Chris en Erik dan ook aan deze helse opdracht. Erik zeurde en ouwehoerde weer als vanouds maar had zijn avond. Ook Chris speelde relaxed en stoïcijns als altijd. Tussenstand 3-0 en onze aanvoerder zat trots op zijn vaste barkruk te kijken naar zoveel mooie momenten. Het dubbel kunnen we gelijk vergeten, dramaspel, 3-1. En toen verscheen daar onze Carl, de hoop in bange dagen. Zijn eerste wedstrijd vergeven we hem. Nog niet geheel warm, verloor hij in vijven, 3-2. Chris, Carl en Erik hadden toen wel de smaak weer te pakken en uiteindelijk liepen we door naar een verdiende 7-3 overwinning.

En die afsplitsing dan? Tja, Chris, Carl en Erik gaan toch nog eens met elkaar in gesprek hierover. Smash heeft ooit gekozen voor een topsport tak met onze eerste team en een recreatietak, met het Beugelteam als boegbeeld. Echter, Chris, Carl en Erik lijken deze recreatietak te zijn ontgroeid en lijken aan te sluiten bij Martijn en Boris. Vanavond zag je deze twee heren ook al met argusogen kijken naar onze wedstrijd. Worden het Chris, Carl en Erik die Michel en Cosmin volgend jaar gaan vergezellen in de eredivisie en niet Martijn en Boris?. Wordt nog spannend, u gaat het meemaken.

De heren Beugels hebben in ieder geval de laatste plaats weer even verlaten en hadden een gezellige avond.

Groeten en een prettig weekend,

De Beugels