Smash’70 terug naar de promotieklasse!

Kampioen worden en promoveren naar de promotieklasse. Heldere doelstelling voor het 2e team voor aanvang van de competitie. Het liep allemaal iets anders….of toch niet?
Tijdens de clubkampioenschappen in januari ging het direct al mis. Marthijn liep een dusdanig vervelende blessure op aan z’n pols, wat het einde van het seizoen betekende.

Cor en Wout gingen vol goede moed met de nodigde invallers op pad, onze vereniging puilt immers uit van 1e klasse en sterke 2e klasse spelers! Halverwege het seizoen konden de eerste conclusies voorzichtig getrokken worden…nog steeds in de race voor de titel, al lijkt Heino te steady en beschikt Torenstad over één te sterke speler die de punten bij elkaar harkt. Maar zoals het echte strijders tekent….er wordt niet opgegeven.

Ondertussen zijn we al bij invaller 6 beland..(Tom, Harry, Erwin, Bastian, Ivo en Jacco) en lijkt de titel uit het zicht. Met 6 en 7 punten achter de twee concurrenten, en nog twee wedstrijden te gaan. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, ook nu blijkt het weer.

Heino vergooit z’n titelkansen in Kampen, Torenstad en Heino houden elkaar daarbij nog eens in evenwicht. Bij de start van speelronde 10 is Torenstad koploper, gevolgd door team 2 met 1 punt achterstand. Heino staat inmiddels op een punt of 6 achterstand…

Vrijdagavond 22 april, Smash’70 2 – Heino. Stabiele factor Cor is verhinderd, dus Wout vol aan de bak met wederom 2 invallers. Vreemd is het zo ondertussen niet meer.  

Ondersteund door een bijzonder vaste verdediger Tom en een ontketende Jacco wordt Heino met 9-1 verslagen. Geweldige uitslag na de 5-5 tegen Heino halverwege de competitie!

Torenstad krijgt daarnaast geen volwaardig team op de been uit bij Kampen en wint met 4-6. Ongeloof overheerst, gevolgd door vreugde….Smash’70 2 is wederom kampioen geworden in de 1e klasse! Ditmaal met inzet van 6 verschillende invallers die gezamenlijk 14(!) van de 30 plekken hebben ingevuld.

Dit is geen kampioenschap van het team, maar van ons allemaal. Smash’70 speelt volgend seizoen weer in de promotieklasse en zal alles op alles zetten hier te gaan handhaven.

Smash’70: gefeliciteerd! Kampioenuh!